Ars poetica

Ars poetica
Ars poetica: Érzés, ami hajt minket

2012. január 2., hétfő

Az autó belső kialakítása 2.

Az elválasztólap lábai illetve a CB tartó konzol, a notebooktartó és a műszerfal mögött megbújó merevítő részek le lettek festve. Viszont a korábban elkészült notebooktartót újra kellett gondolni, mivel a navigátor ülés előtti teret nagyon lecsökkentette. Az volt az elképzelés, hogy a notebookot rögzítjük a tartón és ha nem használjuk egyszerűen felhajtjuk, így nem foglal helyet és könnyen ki-be lehet szállni az autóból, nem képez akadályt. De így viszont 8-10 cm-rel több helyet foglalt. Kényelmetlen lett volna ez a verzió, ezért le kellett mondani a notebook felhajtásáról, maradt a levehető tartó. Flexelés, hegesztés, fúrás, csavarozás és már kész is volt. Viszont egy napunk megint elveszett, amiért a kész alkatrészt újra el kellett készíteni. Még hátra van a festés és a helyére szerelés.
A hűtőtáskának is kellett egy fix pont, ahova rögzíteni lehet. Mivel csak ketten megyünk és az első sorba szól a jegyünk, a hűtőtáska meg hátul utazik, nincs aki fogja, hogy ne pattogjon ezért falapot szereltünk az aljára és ahhoz rögzítettünk egy vas pántot, amivel lerögzítjük a padlóhoz. Ez azért fontos, mert ha a sivatagban hátranyúlunk a hideg üdítőért, akkor ott találjuk meg ahova tettük, ne pattogjon el.

Sivatagi bakancs

Régóta kinéztem magunknak egy-egy pár sivatagi bakancsot. Nagyon praktikusnak tartom, mert vékony felsőrésze és helyenként vászon anyaga alkalmassá teszi ilyen körülmények közötti viselését. Nagy bordás gumi talpa, lábfejnél hasított bőr felsőrésze és lábszárnál vászon kiképzése nagyon komfortos viseletet nyújt.
Találtam egy vadászboltban megfelelő méretet, az angol hadseregnek gyártott típusból és megrendeltem interneten novemberben. 1 db 38-as méretet és 1 db 44-es méretet. Eltelt 3 hét és még nem érkezett meg. Telefonon érdeklődtem, mire azt a választ kaptam, hogy most érkezett meg külföldről az áru, feladják postán.
Pár napra rá meg is jött a napi postával, de amilyen az Én formám mint általában, itt sem passzolt semmi. Az Ildi bakancsa 1 számmal nagyobb volt az enyém meg 2-vel kisebb a megrendelt méretnél, persze utánvéttel ki lett már fizetve, viszont használhatatlan. Újból reklamáció, OK orvosolják a hibát. Megint 2 hét eltelik, bakancs sehol, szintén telefon, válasz ugyan az, most érkezett meg küldjük. Pár nap eltelik és már kicsit izgultunk a karácsonyi ünnepek alatti szállítás miatt. Megint telefon, válasz ma érkezett feladjuk. Pár nap múlva szerencsére pont bent voltunk az irodánkban, amikor jött a postás és meghozta a bakancsot, de csak 1 párat az Én méretemben. Megint telefon. A mobil kikapcsolva. Nincs kinél reklamálni. Megpróbáljuk e-mail-en. Ma jött a válasz, hogy a gyárban sincs megpróbálják más forrásból pótolni. Ma itt tartunk. Vagy megérkezik 13-áig Ildinek a jó méret vagy ebben a nagy bakancsban fog csónakázni a sivatagban.