Ars poetica

Ars poetica
Ars poetica: Érzés, ami hajt minket

2012. január 2., hétfő

Sivatagi bakancs

Régóta kinéztem magunknak egy-egy pár sivatagi bakancsot. Nagyon praktikusnak tartom, mert vékony felsőrésze és helyenként vászon anyaga alkalmassá teszi ilyen körülmények közötti viselését. Nagy bordás gumi talpa, lábfejnél hasított bőr felsőrésze és lábszárnál vászon kiképzése nagyon komfortos viseletet nyújt.
Találtam egy vadászboltban megfelelő méretet, az angol hadseregnek gyártott típusból és megrendeltem interneten novemberben. 1 db 38-as méretet és 1 db 44-es méretet. Eltelt 3 hét és még nem érkezett meg. Telefonon érdeklődtem, mire azt a választ kaptam, hogy most érkezett meg külföldről az áru, feladják postán.
Pár napra rá meg is jött a napi postával, de amilyen az Én formám mint általában, itt sem passzolt semmi. Az Ildi bakancsa 1 számmal nagyobb volt az enyém meg 2-vel kisebb a megrendelt méretnél, persze utánvéttel ki lett már fizetve, viszont használhatatlan. Újból reklamáció, OK orvosolják a hibát. Megint 2 hét eltelik, bakancs sehol, szintén telefon, válasz ugyan az, most érkezett meg küldjük. Pár nap eltelik és már kicsit izgultunk a karácsonyi ünnepek alatti szállítás miatt. Megint telefon, válasz ma érkezett feladjuk. Pár nap múlva szerencsére pont bent voltunk az irodánkban, amikor jött a postás és meghozta a bakancsot, de csak 1 párat az Én méretemben. Megint telefon. A mobil kikapcsolva. Nincs kinél reklamálni. Megpróbáljuk e-mail-en. Ma jött a válasz, hogy a gyárban sincs megpróbálják más forrásból pótolni. Ma itt tartunk. Vagy megérkezik 13-áig Ildinek a jó méret vagy ebben a nagy bakancsban fog csónakázni a sivatagban.