Ars poetica

Ars poetica
Ars poetica: Érzés, ami hajt minket

2013. január 14., hétfő

GoPro technikával a futamon

Idén úgy döntöttünk, hogy az élmény megörökítésére, azaz a fotózásra, videózásra jobban odafigyelünk, ezért most túra kategóriában haladunk 049-es rajtszámmal, hogy több energia, idő és figyelem jusson a felvételek készítésére.

Az előző futam során is használtunk már GoPro kamerát és mivel tavaly októberében megjelent a kaland-kamerák új hőse, a GoPro HERO 3 Black Edition a csúcsragadozó, ami fantasztikus technikai tudásával, igazán lenyűgöző felvételek készítésére adhat lehetőséget, ezért felkerestük a magyarországi GoPro képviseletét, akik támogatásának köszönhetően, ezzel a kis kamerával valóban izgalmas felvételeket készíthetünk majd a futamon.


A fejlesztők jóvoltából az új processzor sebességének köszönhetően, 720p-ben akár 120 fps sebességű mozgóképeket is felvehetünk. A 12 MP felbontású állóképek sorozatfelvételi sebessége akár tekintélyes 30 kép/mp is lehet burst módban. De a fejlesztések egyik "leg"-e, hogy az élesebb optika és jobb mikrofon mellett a gyártó beépített Wi-Fi-vel is ellátta a Hero 3-at, így távolról is tudod kezelni a kamerádat, sőt az ingyenesen letölthető GoPro App segítségével akár okostelefonodról vagy tabletedről is tudod vezérelni és LiveView formájában tudod nyomon követni a képét anélkül, hogy ehhez külön tartozékot kellene vásárolni.
Igazán figyelemre méltó adatok: 4K videós felbontás 12 fps mellett, 2,7K @ 30 fps, illetve 1080p @ 60 fps.

Íme a GoPro Hero 3 lélegzetelállító promóvideója, amit Fullscreen + FullHD felbontásban kell nézni!

Reméljük a futam végén már mi is fel fogunk tölteni hasonlókat!