Ars poetica

Ars poetica
Ars poetica: Érzés, ami hajt minket

2012. január 10., kedd

A mai nap örömei

Az autó szempontjából:
- CB rádió bemérve, tesztelve, rendben működik. Ebben volt segítségemre a Rádió Labor, akik az alkatrészek beszerzésére vonatkozóan (DND Telecom), már telefonon adtak tájékoztatást. Gálusz Antalékat ajánlani tudom mindenkinek. Náluk, a bemérés során összefutottam másik Bamakós csapattal is.
- Notebooktartó tökéletesen összeállt, sőt az egyéb elektromos szerelések is.
- Az inverter és a hűtőláda beépítve, meg se moccan, olyan stabil helye lett.
- Az autó dekorációja pedig már előkészítés alatt áll, melyet még péntek este megterveztünk. Szerda délelőtt már teljes pompában lesz az autónk a Printrió műhelyében.
- A homokvasnak is remek helyet találtunk, melyre még egy magyar zászló is fog kerülni.

Levehető és még a mouse-nak is van helye

Homokvas a pótkeréken



Fotós szempontból:
- Sikerült álmaim mikrofonját beszereznem, mely a RODE márka egyik gyöngyszeme, az igen rugalmas és segítőkész márkaképviselő, Mihalovics Tamás jóvoltából.
- Kézhez kaptam a már hónapok óta egyeztetett GoPro kamerát is, melyet még a Kőváry-Badár film kapcsán döntöttem el.
- Készen lettünk a videótartó állvánnyal is (a Tripont és Müller Gyuri jóvoltából), amely a folyamatos videózás vagy fotózás lehetőségét fogja biztosítani.

Az állvány alatt van a hűtőláda
 
Csúszkán lehet mozgatni a kamerát vagy a fényképezőgépet


Már csak az autót kell bepakolni, melyhez a lista is meg van.

Extra öröm is ért minket:
Gyomrunk örömére pedig, megérkezett az első Nagymama sütötte süteményes doboz is Mami jóvoltából és még sütögetnek nekünk az útra a kedves Mamák, Főnökök. Sok puszi nekik érte!

Ez a nap Nyerő! Jól állunk vagyis ülünk még a számítógép előtt.

Elkészült a baldahinos ágyunk

Kicsit stresszeltünk rajta, hogy sikerül-e befejezni egy hétvége alatt a belső szereléseket, de nekiestünk a feladatnak. Beöltöztünk Michleinbaba módjára, mivel a szabadba kellett szerelnünk az autót, de hála az időjárás is kegyes volt hozzánk, hiszen pont erre a néhány napra beköszöntött a tavasz. Csapatunk, az elmúlt 30 év alatt már egy összeszokott szerelőpáros lett, így az összeállítás gondolatmenetétől, a szerszámok kezeléséig (nem kell magyarázni pl. papagájfogó vagy menetvágó formáját vagy használatát) közös hullámhosszon voltunk. Még sötétedés után, lámpa mellett is dolgoztunk. Vasárnap este a munka örömére meglátogattuk a faluban lévő, kedvenc pizzázónkat, szemben a kiskocsmával, hogy a szokásos kedvencünket együk, igyuk. Hétfő délutánra már csak apróbb, belső finomítások maradtak, melyek elkészülte után még bementünk dolgozni hajnalig. Edzeni kell a futamra!

Tuti helye lett a homokvasnak is (részleteket mutatunk még)